BLEU is het culinaire zomerconcept van eventlocatie Hoeve De Blauwpoorte
Het nieuwe en tijdelijke concept Bleu van feestzaal Hoeve De Blauwpoorte is vanaf donderdag 25 juni de place to be om culinair te genieten. Gezellig vertoeven in de Bleu Lounge & Bar in de boomgaard en exclusief tafelen, met elke week een volledig nieuw 2- en 3- gangen menu, in het Bleu Fine Food Resto onder de gloednieuwe feesttent. Samen met haar partners wil Hoeve De Blauwpoorte met Bleu een lichtpunt bieden in deze moeilijke tijden.
Het is geen normale zomer. Waar Hoeve De Blauwpoorte (Kortrijk-Heule) normaal hun drukste periode heeft met prachtige huwelijken, hebben ze sinds maart een lege feestzaal. “Ons hart bloedt” laat Sarah Kemseke weten, die samen met haar mama Tania Huys de feestzaal runt. “Deze zaak is onze passie en we vinden het verschrikkelijk voor alle koppeltjes die bij ons hun droomdag moesten beleven.”
Met de huidige maatregelen kunnen ze bij Hoeve De Blauwpoorte tijdens de maand juli nog geen huwelijksfeesten organiseren zoals ze bij hen gewoon zijn. Maar stilzitten en afwachten is geen optie. Daarom stellen ze vanaf donderdag 25 juni uitzonderlijk een stukje van hun toplocatie open met Bleu, een tijdelijk en exclusief concept met Fine Food Resto en Lounge met bar. Volledig in de romantische sfeer, met oog voor detail op vlak van inrichting en menu zoals hun klanten gewoon zijn.
“Op ons domein van 2,5 hectare kan alles in absolute veiligheid en volgens de maatregelen verlopen.” Zegt Sarah.
Bleu Fine Food Resto zal buiten plaats vinden onder de gloednieuwe feesttent naast de vijver, waar elke week een nieuwe cateraar zorgt voor een 2- en 3- gangenmenu. Elke catering partner zal gedurende 1 week het beste van zichzelf geven waarbij de nadruk ligt op ultiem culinair genot. Terwijl jij gezellig tafelt, bereidt de cateraar een uniek menu volledig in lijn met hun eigen concept. Je mag je onder meer verwachten aan Bon-Apart, Boxy’s, Deldycke traiteurs en Van Wonterghem Catering. Picobello zorgt voor de bijpassende meubels en de tafelbekleding en De Belgique Events helpt bij de organisatie. Benieuwd naar wat er op het menu staat? Neem dan snel al even een kijkje op de website .
In het restaurant kan je een tafel reserveren voor jouw bubbel van 2 tot 10 personen. Van donderdag tot en met maandag geniet je van een heerlijk diner en op maandag, vrijdag en zondag word je er ook ’s middags bediend met een sublieme lunch. Reserveer nu al jouw tafel want de plaatsen zijn beperkt.
Wat verder, in de boomgaard met zicht op de prachtige omwalling, vind je Bleu Lounge & Bar. Droom even weg terwijl je geniet van een verfijnde cocktail en lekkere tapas bereid door de cateraar van de week. De modulaire aanpasbare loungesets maken zowel een gezellig onderonsje als een groepsgebeuren tot maximum 10 personen mogelijk. De lounge is open zonder reservatie van donderdag tot en met maandag vanaf 14u en op zondag vanaf 12u.
“Wij zien Bleu als een eerste positieve stap in de goede richting na zeer moeilijke tijden. Op deze manier kunnen wij opnieuw onze zaak openen, steunen we onze partners, zorgen we voor werkgelegenheid en kunnen mensen genieten van een culinaire ervaring op een unieke locatie die normaal niet vrij toegankelijk is voor publiek. Daarnaast zullen wij iedereen uitnodigen, die hun event bij Hoeve De Blauwpoorte moest uitstellen, om samen te klinken met een flesje bubbels op de toekomst. Want, uitstel is zeker geen afstel! ”
Hoe lang het zomerconcept openblijft staat nog niet vast, maar je kan er vanaf donderdag 25 juni alvast 6 weken vertoeven . In de loop van de zomer hopen ze op een versoepeling in de maatregelen die het mogelijk maakt om opnieuw, in alle veiligheid voor de gasten, feesten te laten doorgaan.
Bernard Decock