Lekker Werviks meteen schot in de roos
De wedstrijd ‘Lekker Werviks’ die de dienst Toerisme en de dienst Lokale Economie van Wervik op touw zetten en waarbij men op zoek ging naar lokaal talent om een nieuw streekproduct en streekgerecht op de markt te brengen, kreeg heel wat respons.
Een externe jury, bestaande uit 4 professionals actief in de voedings- en drankenbranche, kende 75% van de punten toe. De resterende 25% werden door het publiek bepaalt.
Maandagavond werden de winnaars van elke categorie bekendgemaakt. Voor de categorie streekproduct waren er 9 deelnemers en voor de categorie streekgerecht 6 deelnemers.
Uiteindelijk kwam de Fox Cider van Maxime Claeys als winnaar uit de bus in de categorie ‘Werviks streekproduct 2021’. Fox Cider wordt uitsluitend gemaakt van Geluwse appels en peren (Demyfruit).
Een constante temperatuur is erg belangrijk gedurende de gisting. De koude en trage gisting zorgt ervoor dat alle fruitige aroma’s van de appelen bewaard blijven tot in het glas.
De tweede plaats was voor het Werviks Levenswater van wijndomein Ravenstein. De derde plaats was voor de Wèrviksche Sloapertjes van Chicolat i.s.m. chocolatier Robin Verhaeghe.
Streekgerecht
In de categorie streekgerecht werd de Kalfszwezerik klaargemaakt in hooi en tabaksblad met artisjok, crème van Gilwes bintje, krokantje Flandrienkaas en kalfsjus van restaurant Oud Stadhuis Geluwe verkozen tot ‘Werviks streekgerecht 2021’.
Promotie
Schepen van Toerisme Geert Bossuyt liet verstaan dat alle deelnemende producten uit beide categorieën zullen gepromoot worden door het stadsbestuur en bij recepties zullen deze producten ook aangeboden worden.
Ook de dienst Toerisme zal in de onthaalzone nog meer de Wervikse streekproducten promoten.
Redactie & Foto: Filip Van Loo