Keurslager Breughel innoveert in kant en klare afhaalgerechten
Geert Bol startte 30 jaar geleden met zijn beenhouwerij Keurslager Breughel op Soetens Meulen. De meester slager is alom gekend om zijn vleesgerechten voor op de barbecue en van ver komt men om zijn dry aged meat en andere specialiteiten. De trouwe supporter levert met zijn traiteurdienst al vijf jaar aan KV Kortrijk. Ook bij keurslagerij Breugel zorgt het Coronatijdperk voor beperkingen, de juiste tijd voor innovatie.
Virtueel winkelen en afhalen
Corona zorgt er ook voor dat sommige klanten liever niet in de winkel komen en daarom zette de gedreven keurslager een afhaalautomaat of versbox voor de winkel.
Keurslager Geert: “Inderdaad een versbox. Die blijft constant op juiste temperatuur en vochtigheid zodat alles optimaal vers blijft. De deuren sluiten automatisch terug af zodat je deze niet hoeft te sluiten met de handen vol. De versbox levert ook andere voordelen naar de klant. Nee, de automaat staat er niet alleen voor wie niet graag de winkel betreed maar ook voor wie pas kan komen na sluitingsuur of gewoon niet wil wachten in de rij. Het zijn allemaal voordelen.
Het concept hebben we eenvoudig gehouden. Je surft www.keurslagerbreugel.be en klikt daar onze culinaire WEBSHOP aan. Maak uw keuze en bestel. Eenmaal de betaling is voldaan ontvang je een unieke code die u toegang geeft tot de versbox om de bestelde waren uit te halen. De dagschotels zijn om 8 uur beschikbaar wat een grote tijdsbesparing geeft aan de klant. In de zomer zullen er zeker mooie pakketten worden aangeboden voor op de barbecue.
Wie graag een kant en klare menu afhaalt doet dit via TAKE-AWAY ‘BOLLEKE’ 24/7 op onze website. Het concept is eenvoudig hetzelfde, betalen en je krijgt de code. Op speciale dagen of getijden van het jaar wordt het aanbod aangepast. Ja, Valentijn, Moederdag en Halloween zijn nu eenmaal niet hetzelfde. In de zomer wordt meer barbecue gegeten en in de winter hutsepot. Alle gerechten worden direct na de bestelling klaargemaakt. Dat garandeert de versheid maar vraagt wel enige tijd. Onze ploeg streeft naar een bereiding binnen de twee uur klaar te hebben.”
Koken met jummi
Keurslagerij Breughel is nog maar gestart met de projecten en ziet dat het aanslaat. Ook Unizo staat volledig achter het project en om deze twee redenen is overwogen om nog een stapje verder te gaan.
“Koken is trendy en onze versbox heeft twee deuren. Dit bracht ons op het idee om te starten met jummi. Deze afhaaldienst biedt boxen aan die alle ingrediënten bevatten om zelf uw maaltijd te bereiden. Het principe blijft hetzelfde. Surf naar onze website en kies het gele venster met jummi. Daar kiest u waar en wanneer u het pakket afhaalt. Thuis bereid u zelf deze heerlijke gerechten, smakelijk.”
Tekst & redactie Ives De Vos – fotografie: Bernard Decock